IZJAVA O PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI


ART & SOUL obrt za usluge kao vlasnik ovih Internet stranica te nositelj brenda Art & Soul Connections vrlo ozbiljno shvaća zaštitu Vaših osobnih podataka.

Sukladno Uredbi (EU) 2016/679 Europskog parlamenta i vijeća od 27. travnja 2016. o zaštiti pojedinaca u vezi s obradom osobnih podataka i o slobodnom kretanju takvih podataka te o stavljanju izvan snage Direktive 95/46/EZ (Službeni list Europske unije L 119, 4.5.2016., str. 1., u daljnjem tekstu: Opća uredba o zaštiti podataka - GDPR), koja je u punoj primjeni od dana 25. svibnja 2018. godine u Republici Hrvatskoj i svim zemljama članicama Europske unije, kao i Zakonu o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka (Narodne novine broj 42/18, u daljnjem tekstu: Zakon) odnosno sukladno pravnom okviru zaštite osobnih podataka u Republici Hrvatskoj i Europskoj uniji te najboljoj europskoj praksi, tvrtka:

ART & SOUL obrt za usluge
vl. Spomenka Žepec
Ljudevita Posavskog 6, 10 000 Zagreb
OIB: 6103343147

se obvezuje da neće zloupotrebljavati osobne podatke iz obrasca narudžbe i ostalih kontakt formi, niti ih prosljeđivati trećim stranama i svojim poslovnim partnerima te je izradila ovu Izjavu o privatnosti i sigurnosti.

Izjava o privatnosti i sigurnosti je jednostrano obvezujući pravni akt zasnovan na temeljnim načelima u obradi osobnih podataka, kojim se regulira koji podaci korisnika i/ili kupaca se prikupljaju, na koji način se takvi podaci obrađuju, u koje se svrhe upotrebljavaju. Izjava o privatnosti i sigurnosti ujedno upoznaje korisnike usluga i/ili kupce s njihovim pravima u prikupljanju i daljnjoj obradi osobnih podataka, sve u svrhu zaštite njihove privatnosti u širem smislu.

Izjava o privatnosti i sigurnosti temelji se na sljedećim načelima obrade osobnih podataka: načelu zakonitosti, transparentnosti i najbolje prakse, načelu ograničene obrade i smanjenju količine podataka, načelu točnosti i potpunosti osobnih podataka, načelu ograničene pohrane, načelu cjelovitosti i povjerljivosti podataka, načelu odgovornosti, načelu povjerenja i poštene obrade, načelu oportunosti (svrhe obrade), načelu obrade u neimenovanom (anonimiziranom) obliku. 

Izjava o privatnosti i sigurnosti se primjenjuje na sve usluge koje nudi tvrtka ART & SOUL obrt za usluge, pri čemu je cilj Izjave na jasan i transparentan način upoznati korisnike i/ili kupce s postupcima obrade njihovih osobnih podataka i njihovim pravima. Prije svega, korisnici i/ili kupci mogu se u svakom trenutku obratiti tvrtki ART & SOUL obrt za usluge sa zahtjevom za izmjenu ili dopunu i/ili ažuriranje podataka koji se na njih odnose, kao i sa zahtjevom za očitovanje o tome u koje svrhe žele ili ne žele da se njihovi podaci obrađuju.

Za obradu osobnih podataka odgovorna je tvrtka:

ART & SOUL obrt za usluge
vl. Spomenka Žepec
Ljudevita Posavskog 6, 10 000 Zagreb
OIB: 6103343147

Kontakt podaci osobe odgovorne za zaštitu i upravljanje osobnim podacima je Spomenka Žepec – 098 205 027 - spomenka.zepec@lq.hr

Osobnim podacima smatraju se svi podaci kojima se utvrđuje identitet kupca, a prikupljamo sljedeće osobne podatke koje deklariramo kao osnovne osobne podatke za funkcioniranje ovih internet stranica:

-       Ime i prezime
-       Adresa stanovanja (mjesto i grad)
-       Kontakt broj telefona
-       Kontakt e-mail
-       Pravne podatke tvrtke ukoliko kupac potražuje R1 račun
-       Spol
-       Datum rođenja

Navedene osobne podatke tvrtka ART & SOUL obrt za usluge obrađuje i arhivira u svome sjedištu koje je navedeno u ovoj Izjavi, u Republici Hrvatskoj.

Izričito i isključivo NE PRIKUPLJAMO sljedeće osobne podatke:

-       OIB fizičke osobe
-       Ostale podatke iz osobne iskaznice fizičke osobe
-       Podatke o bankovnom računu i broju kreditne/debitne kartice fizičkih osoba
-       Podatke o navikama korisnika, odnosno kupaca

ART & SOUL obrt za usluge neće dostavljati niti razotkriti osobne podatke kupca trećoj osobi, osim u slučajevima u kojima tako izričito propisuje zakon te u slučajevima kada je to potrebno za ispunjenje pravnih obveza. Svi podaci o kupcima se strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi djelatnici tvrtke ART & SOUL obrt za usluge i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti svojih korisnika i kupaca.

ART & SOUL obrt za usluge se obavezuje pružati zaštitu osobnim podacima kupaca na način da prikuplja samo osnovne podatke o kupcima koji su nužni za ispunjenje obveza/narudžbi, koji su navedeni.

Podatke koji se pristupom na internet stranicu automatski bilježe, a nisu osobni podaci (vrste pretraživača, broj posjeta, vrijeme provedeno na stranicama i sl.) ART & SOUL obrt za usluge ima pravo koristiti isključivo radi ocjene posjećenosti internet stranice i radi poboljšanja njenog sadržaja i funkcionalnosti, a ne uključuju nikakav oblik osobnih podataka.

U slučaju promjene bilo kojeg od osobnih podataka koji se evidentiraju prilikom registracije, kupac je dužan o promjeni obavijestiti tvrtku ART & SOUL obrt za usluge U slučaju ne prijavljenih promjena unesenih podataka, ART & SOUL obrt za usluge ne odgovara za bilo kakve nedostatke u pogledu isporučenih usluga.

Načini prikupljanja osnovnih osobnih podataka

1. Izravno od strane samih korisnika, prilikom procesa registracije na ovim stranicama, a s ciljem korištenja svih mogućnosti ovih internet stranica.

2. Iz drugih izvora, poput sajamskih događanja i ostalih događaja na kojima tvrtka ART & SOUL obrt za usluge sudjeluje s brendom ART & SOUL CONNECTIONS, a isključivo osnovne osobne podatke korisnika koji su izrazili interes u ART & SOUL CONNECTIONS usluge te dali jasnu i izričitu privolu za prikupljanje navedenih osobnih podataka.

Svrha prikupljanja osnovnih osobnih podataka

1. Ispunjavanje ugovornih obveza

2. Ispunjavanje zakonskih obveza

3. Izravna promidžba korisnicima

4. Interne svrhe – tvrtka ART & SOUL obrt za usluge koristi navedene osnovne osobne podatke isključivo za potrebu vlastite evidencije, a u svrhu zaštite korisnika i kupaca ART & SOUL CONNECTIONS te održavanje kvalitete usluge.


Podaci potencijalnih korisnika

Tvrtka ART & SOUL obrt za usluge prikuplja podatke o potencijalnim korisnicima, a sa svrhom da ih se uz danu privolu pravovremeno i precizno informira o aktualnim posebnim ponudama i akcijama, isključivo za usluge za koje su potencijalni korisnici izrazili interes. U navedenu svrhu prikupljamo isključivo osnovne osobne podatke koji su navedeni.

Potraživanje spremljenih osobnih podataka

Korisnik u svakom trenutku može zatražiti ispis svih osobnih podataka koje tvrtka ART & SOUL obrt za usluge prikuplja i obrađuje u svrhu pružanja boljeg i kvalitetnijeg korisničkog iskustva – upitom za potraživanje ispisa spremljenih osobnih podataka klikom na ovaj link.

Vremensko čuvanje i obrada osnovnih osobnih podataka

Osnovni osobni podaci kupaca čuvaju se tijekom čitavog perioda korištenja ART & SOUL CONNECTIONS usluga, a sve do trenutka kada je kupac izričito i jasno naveo da više nije korisnik ART & SOUL CONNECTIONS usluga ili iskaže pravo na zaborav.

Osnovni osobni podaci potencijalnih kupaca, odnosno korisnika čuvaju se 3 mjeseca od trenutka prikupljanja navedenih osnovnih osobnih podataka, ili kraće ukoliko korisnik prije iskaže pravo na zaborav.

Pravo na zaborav

ART & SOUL obrt za usluge informira kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka te redovito daje kupcima mogućost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške svrhe i svrhu održavanja kvalitete usluge.

Ukoliko želite brisanje navedenih osnovnih podataka iz naše baze, molimo pošaljite upit za brisanje svih osnovnih osobnih podataka klikom na ovaj link.

Pravo na ulaganje prigovora

Korisnik i/ili kupac ima pravo na ulaganje prigovora na obradu osobnih podataka koji se odnose na njega ako se podaci obrađuju za potrebe legitimnog interesa voditelja obrade. U tom slučaju će tvrtka ART & SOUL obrt za usluge, kao voditelj obrade, prestati obrađivati osobne podatke, osim ako dokaže da postoje uvjerljivi legitimni razlozi za obradu osobnih podataka u odnosu na prava korisnika i/ili kupca, odnosno u slučaju kada obrada podataka služi radi postavljanja, ostvarivanja ili obrane pravnih zahtjeva.

Ukoliko se osnovni osobni podaci korisnika i/ili kupca obrađuju za potrebe izravnog marketinga, korisnik ima pravo u svakom trenutku uložiti prigovor na obradu za potrebe izravnog marketinga, osobito ako se osnovni osobni podaci koriste u svrhu izrade profila.

Korisnik može uložiti prigovor slanjem upita, odnosno prigovora preko ovog linka.

Odgovornost

Gore navedene odredbe o zaštiti osobnih podataka odnose se isključivo na početnu internet stranicu pod www.artsoulconnections.com te na sve stranice unutar ove domene, a ne na vanjske stranice na koje upućuju linkovi na ovoj domeni, za koje nije nadležan niti odgovoran te za koje stranice ne prikuplja i ne obrađuje podatke korisnika

Osim u slučaju elektronske narudžbe, u drugim slučajevima ART & SOUL obrt za usluge neće kupcu slati elektronske poruke ukoliko na to kupac nije izričito pristao, odnosno dao svoju privolu.

Kolačići


Kako bi naše web stranice radile pravilno, kako bismo bili u stanju vršiti daljnja unaprjeđenja stranice, u svrhu poboljšavanja vašega iskustva korištenja i kvalitete usluge, ova stranica mora na vaše računalo spremiti malenu količinu informacija (Cookies). Preko 90 % svih web stranica koristi ovu praksu, no prema regulacijama Europske unije od 25.03.2011. obvezni smo prije spremanja Cookie-a zatražiti vaš pristanak. Korištenjem web stranice pristajete na uporabu Cookie-a. Blokiranjem cookie i dalje možete pregledavati stranicu, no neke njezine mogućnosti vam neće biti dostupne.

Što je kolačić?

Kolačić je informacija spremljena na Vaše računalo od strane web stranice koju posjetite. Kolačići obično spremaju Vaše postavke, postavke za web stranicu, kao što su preferirani jezik ili adresa. Kasnije, kada opet otvorite istu web stranicu internet preglednik šalje natrag kolačiće koji pripadaju toj stranici. Ovo omogućava stranici da prikaže informacije prilagođene Vašim potrebama.

Kolačići se ne mogu dodijeliti određenoj osobi i ne sadrže osobne podatke.

Vrste kolačića na ovim Internet stranicama

1. Privremeni kolačići (Session cookies) – to su privremeni kolačići koji ističu (i automatski se brišu) kada zatvorite internet preglednik. Mi koristimo session cookies da omogućimo pristup sadržaju i omogućimo komentiranje (stvari koje morate učiniti kada se prijavite sa svojim podacima na web stranicu)

2. Trajni kolačići (Persistent cookies) – ti obično imaju datum isteka daleko u budućnost i tako će ostati u vašem pregledniku, dok ne isteknu, ili dok ih ručno ne izbrišete. Mi koristimo trajne kolačiće za funkcionalnostima kao što su “Ostanite prijavljeni” tickbox, što korisnicima olakšava pristup kao registriranom korisniku. Mi također koristimo trajne kolačiće kako bi bolje razumjeli navike korisnika, tako da možemo poboljšati web stranicu prema vašim navikama. Ova informacija je anonimna – ne vidimo individualne podatke korisnika.

3. Kolačići za mjerenje posjećenosti – ovi kolačići nisu postavljeni niti kreirane od strane naših stranica, ali služe za normalno funkcioniranje stranice i korisnicima olakšavaju pristup sadržaju. VAŽNO – ovi kolačići ne prikupljaju nikakve osobne podatke korisnika. Mi na www.artsoulconnections.com stranicama koristimo sljedeće takve kolačiće:
• Google Analytics pixel
• Facebook pixel

Navedeni pixeli (ili kolačići) ne prikupljaju nikakve osobne podatke (demografske i slične), već isključivo služe za pravovremeno i precizno informiranje ovisno o vašem interesu, a kako bismo vas na drugim web stranicama informirali o aktualnim posebnim ponudama i akcijama.

Kako onemogućiti kolačiće?

Možete ograničiti, blokirati ili izbrisati kolačiće s ovog mrežnog mjesta u bilo kojem trenutku promjenom konfiguracije vašeg preglednika putem dolje naznačenih koraka. Iako su postavke različite u svakom pregledniku, kolačići se obično konfiguriraju u izbornicima „Osobne postavke“ ili „Alati“. Za daljnje detalje o konfiguraciji kolačića u vašem pregledniku, molimo pogledajte izbornik „Pomoć“ u samom pregledniku.

Isključivanjem kolačića odlučujete hoćete li dopustiti pohranjivanje kolačića na vašem računalu. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Za informacije o postavkama kolačića, odaberite web-preglednik koji koristite. • Chrome • Firefox • Internet Explorer 9 • Internet Explorer 7 i 8 • Opera (stranica na engleskom jeziku) • Safari (stranica na engleskom). Ako onemogućite kolačiće, nećete moći koristiti neke od funkcionalnosti na našim web stranicama.

U svrhu omogućavanja najbolje kvalitete usluge i pravilnog rada ovih Internet stranica, preporučujemo da kolačiće ostavite uključenima.

Sigurnost plaćanja


Tajnost podataka kupca je zaštićena i osigurana uporabom SSL enkripcije.

Stranice za naplatu putem interneta osigurane su korištenjem Secure Socket Layer (SSL) protokola sa 256-bitnom enkripcijom podataka (SSL enkripcija je postupak šifriranja podataka radi sprječavanja neovlaštenog pristupa prilikom njihovog prijenosa).

Na navedeni način omogućen je siguran prijenos informacija te onemogućen nedozvoljen pristup podacima prilikom komunikacije između računala kupca i CorvusPay servisa, i obrnuto.

Navedeni servis i financijske ustanove (kartične kuće) razmjenjuju podatke uporabom virtualne privatne mreže (VPN), koja je zaštićena od neautoriziranog pristupa.

Brojevi kreditnih kartica se ne pohranjuju i nisu dostupni na pregled tvrtki ART & SOUL obrt za usluge niti neovlaštenim osobama.

Izmjene i dopune Izjave o privatnosti i sigurnosti


Tvrtka ART & SOUL obrt za usluge zadržava pravo izmijeniti i dopuniti ovu Izjavu u bilo kojem trenutku, bez davanja bilo kakve posebne obavijesti zainteresiranim osobama. Iz navedenog razloga preporuča se svim zainteresiranim osobama i korisnicima da redovito provjeravaju sadržaj ove Izjave radi informiranosti oko ažurnog sadržaja Izjave o privatnosti i sigurnosti.

Načelo pravednosti
Tvrtka ART & SOUL obrt za usluge se u svome poslovanju pridržava pravednosti i iskrenosti u svakom vidu interakcije s korisnicima (potencijalnim kupcima) i kupcima ART & SOUL CONNECTIONS usluga te najveći naglasak stavlja na održavanje kvalitete usluge.

U Zagrebu, kolovoz 2018. godine

ART & SOUL obrt za usluge

  • Share on social media: