Art & Soul Connections
Odnosi

Odnosi utječu na zdravlje, na osjećaj zadovoljstva, na osjećaj ispunjenosti, ali i na troškove. Možda toliko ne vrednujemo odnose kad su odnosi dobri, počinjemo ih podrazumijevati....i tu dođemo na „skliski teren“. Svaki odnos kojem ne dajemo pažnju i kojeg ne održavamo će se s vremenom raspasti. S druge strane postoje odnosi koje je u redu pustiti, koji nam ne čine dobro. Tada trebamo znati prekinuti odnos. Rekla bih da odnose trebamo menadžerirati. Dakle, trebamo se aktivno baviti odnosima koji nas čine zdravima i dobro utječu na naš osjećaj zadovoljstva, a prekidati odnose koji nam čine loše.


Odnosi utjeću i na svjetsku povijest. Cijela povijest je zapravo povijest odnosa, tko je s kime bio u tajnom ili javnom savezništvu, tko se s kime vjenčao, tko je s kime ljubavao, kako je obitelj imala utjecaj na djecu koja su vodila svjetsku politiku...


Henrik VIII je zbog strasti prema Ani Boleyn, raskinuo svoj prethodni brak, ali i odnose s katoličkom crkvom u Rimu. Tadašnji papa Klement VII nije mu dozvolio poništenje braka pa se Henrik VIII odlučio za kraj odnosa s Katoličkom crkvom, sve posjede koje je imala Katolička crkva je konfiscirao i proglasio sebe poglavarom Anglikanske crkve. Tražio je da svi stanovnici prijeđu na novu vjeru. Zamislite koji je utjecaj kraljeva zaljubljenost imala na pučanstvo tada, ali i na cijeli slijed narednih događaja.

  • Share on social media: