Art & Soul Connections
Kako naći partnera?

Kako naći partnera?

Premoćno pitanje za jedan jedini, mali jasan odgovor. Možemo malo zagrepsti u neku stranu čisto kako bismo vidjeli koliko je ovo veliko područje, različito za svaku osobu.

Svatko od nas nosi svoju osobnost, ima svoje navike, svoje rutine, stvari koje obožava, kojih se boji, želje, prethodno životno iskustvo… Sve to što jesmo i imamo čini nas „paketom ponude” koji potencijalno nudimo budućem partneru.

U tom „paketu” su stvari koje nas ograničavaju, koje ne želimo pokazati ni sebi, ili jednostavno nismo svjesni dijelova sebe. Imamo ograničavajuća uvjerenja da smo predebeli, nedovoljno lijepi, premalo uspješni, da nikada nećemo naći partnera, da smo prestari, da imamo previše tereta iz prošlosti, da našu djecu novi partner neće nikada moći voljeti kao „pravi roditelj”…

Tražimo partnera, a ne želimo dijeliti svoju imovinu koju smo prethodno stekli. Tražimo partnera, a ne želimo se prilagoditi nikome, čak ni sebi u nekim novim iskustvima. Tražimo partnera, a maknuli smo se od sviju i držimo se poznate rutine. Tražimo partnera od kojeg želimo „sve”, a dali bismo „ništa”. Tražimo partnera koji bi trebao sam doći do nas, potpuno se prilagoditi našem načinu života, utkati se samo u slobodne pore koje smo mu ostavili, predati nam cijelo svoje srce, svoju imovinu, odreći se svojeg života i disati za nas… Ali nećemo biti zadovoljni s tim, možda ćemo se praviti da smo bolji od njega, uzimati sve što možemo i obezvrjeđivati ga.

Najkraći odgovor na pitanje kako naći partnera je – radite na sebi, upoznajte se, tko ste, što želite od života, partnerstva, što želite dati, što primiti, gdje su vam ograničavajuća razmišljanja…

Upoznala sam ženu koja je htjela naći partnera, vrlo je zgodna, sposobna, ima lijepu radosnu energiju. Njezina želja bila je naći srodnu dušu, osobu s kojom bi dijelila sve, s kojom se ne bi bojala dočekati starost. Nekog tko bi joj čitao misli, volio je i podržavao.

Čim je krenula u novu ozbiljnu vezu odmah je dala do znanja koji su joj limiti, ona ima dvoje djece i ne želi da ih novi partner upozna, ne želi se vjenčati jer bi se njezina (pozamašna) imovina cijepala u slučaju njezine smrti, a ona sve želi prenijeti isključivo svojoj djeci. Ona ide na godišnji odmor i ne želi da se novi partner pridruži njoj i djeci jer bi obitelj vjerojatno komentirala. S druge strane, on bi htio sve, cijeli paket. Ona svojeg partnera želi samo za sebe u terminima po dogovoru. Pitam se – koliko tom muškarcu treba svjesnosti, strpljenja, upravljanja sobom da bi preskočio sve prepreke, da bi se osjećao voljen?! S druge strane ona je u okovima straha, nametnutim ograničenjima i nije joj lako s tim procjepom u sebi. No, je li to baza za dugotrajan zadovoljan život?

Radite na sebi, čitajte, idite na terapiju, coaching, poradite na svojim ograničenjima… Družite se i pružite priliku ljudima koje upoznajete.

  • Share on social media: